لزوم توجه سرمایه گذاران بخش کشاورزی همدان به تکنولوژی روز و برندسازی
منتشر شده در پنجشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۲۴

محمدی، مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی همدان اعلام کرد: بازار بسیار رقابتی هست و واحدهای ما در بحث برند سازی و مارکتینگ و فروش بایدعلم و تکنولوژی روز را استفاده کنند تا دچار مشکل نشوند

به گزارش مادیشا به نقل از بازار، حسن محمدی صبح جمعه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر طرح‌های نو و اثر گذاری که در بخش صنایع تبدیلی در حال اجرا و در دست پیگیری داریم، گفت: بزرگترین واحد سیب زمینی و تولید فرنچ فرایز در شهرستان بهار، با پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد و اشتغال ۱۱۰ نفر و سرمایه گذاری ۳۵۰ میلیارد تومان که توان جذب حدود ۶۰ هزار تن سیب زمینی در سال را خواهد داشت و تولید ۳۰ هزار تن فرنچ فرایز در سال که از محل اشتغال روستایی ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردیم.

وی با بیان اینکه سرمایه گذار در حال حاضر به دنبال اخذ تسهیلات ارزی است به مبلغ سه میلیون دلار است که امیدواریم حداکثر در شش هفته آینده این واحد به بهره برداری برسد، بیان کرد: احداث بزرگترین کشتارگاه مرغ استان در منطقه محروم چلمق رزن با کشتار شش هزار قطعه مرغ در ساعت و اشتغال ۱۲۰ نفر و سرمایه گذاری ۳۵ میلیارد تومان که مجهز به خط صادراتی و آی آر هست از مهم ترین طرح‌های شاخص در دست پیگیری است.

محمدی با بیان اینکه طرح کارخانه قند نهاوند با سرمایه گذاری ۵۳۰ میلیارد تومان و توان جذب ۵۰۰ هزارتن چغندر قند در سال را در دست احداث داریم که پیش بینی می‌کنیم اگر در بخش تسهیلات بانکی مشکلی به وجود نیاید این طرح تا یک و نیم سال آینده به بهره برداری برسد و فرآوری چغندر در سال‌های آتی مشکلی پیدا نکند، اظهار داشت: برنامه کاهش ضایعات محصولات کشاورزی از ۲۵ درصد به کمتر از ۵ درصد با ایجاد سردخانه‌ها و واحدهای صنایع تبدیلی داریم.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه بزرگترین کارخانه دام، طیور و آبزیان با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن سرمایه گذاری حدود ۲۰۰ میلیارد تومان و اشتغال مستقیم ۵۰ نفر با پیشرفت فیزیکی بالای ۹۵ درصد، در شهرستان نهاوند را داریم، اظهار کرد: غرب کشور منحصر به فرد است و تقریبا تمام سرمایه گذاری طرح فوق از آورده شخصی است ۶۷ واحد سردخانه با ظرفیت ۲۴۳ هزار تن و پیشرفت فیزیکی بالای ۳۰ درصد و اشتغال زایی ۶۵۸ نفر را داریم که پیش بینی می‌کنیم تا پایان سال حداقل ۱۰ واحد از این سردخانه‌ها با ظرفیت ۳۰ هزار تن به بهره برداری برسد.

محمدی با بیان این موضوع خاطر نشان کرد: در حال حاضر هم ۱۵۳ واحد صنایع تبدیلی و غذایی با ظرفیت ۸۴۶ هزار تن و توان جذب ۱۲۶۴ هزار تن با پیشرفت فیزیکی بالای ۳۰ درصد و اشتغال دو هزار و ۳۶۵ نفر و سرمایه گذاری یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان را داریم که در سال‌های آتی به بهره برداری خواهند رسید.

وی با اشاره به اینکه در بحث کشاورزی و صنایع تبدیلی دو محور مهم داریم، گفت: در بحث محصولات که کمتر فرآوری داشتیم ایجاد واحدهای جدید توسعه‌ی واحدهای موجود مدنظر ما است در بعضی واحدها که نیازی نداریم و بحث اشباع بودن واحدها است دنبال کیفی سازی هستیم مثل واحدهای بسته بندی و تصفیه کشمش که ما به دنبال ایجاد واحد جدیدی نیستیم و دنبال این هستیم که این واحدها را به سورت لیزری و دستگاه ایکس ری مجهز کنیم.

محمدی با بیان اینکه شوری و ترشی یکی از مزیت‌های استان همدان است که ما بالای ۹۰ واحد شوری و ترشی صنعتی داریم به دنبال این هستیم که واحدهایی که هنوز خود را به سیستم پاستوریزه مجهز نکردند و تنوع تولید ایجاد نکردند خطوط این واحدها را از سنتی به پاستوریزه تبدیل کنیم و سبد این واحدها را تبدیل کنیم که بتوانند ۷۰، ۸۰ نوع محصول تولید کنند، گفت: البته در شهرستان بهار اکثر واحدهای شوری و ترشی در ۵ سال اخیر سرمایه گذاری‌های خوبی انجام دادند و اکثراً از حالت سنتی خارج شدند و بعضی واحدها ۱۰۰ محصول به بازارهای داخلی و خارجی صادرمی‌کنند ولی در بحث واحدهای صنعتی سامن ملایر که واحدهای شوری و ترشی تجمع دارند؛ شاید کمتر از ۲۰ درصد هنوز به صورت صنعتی هستند و ۷۰ درصد آن‌ها به صورت تخمیری و سنتی تولید می‌کنند.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی همدان در ادامه این موضوع تصریح کرد: سرمایه گذاران بخش صنایع تبدیلی کشاورزی اگر بخواهند در بازار صادراتی ما حضور داشته باشند و بخواهند بازارهای خود را توسعه بدهند حتماً باید تنوع تولید و بسته بندی‌های متنوعی داشته باشند و باید سرمایه گذاری‌های جدید را انجام دهند چراکه بازار، بازار بسیار رقابتی هست و واحدهای ما در بحث برند سازی و مارکتینگ و فروش، علم و تکنولوژی روز را استفاده کنند تا دچار مشکل نشوند.

درباره مادیشا تماس با ما قوانین و مقررات ارسال شکایات همکاری با ما